Dynotech AB

Flockning

 

Har du en trasig och ful originalpanel? Eller söker du efter att få ditt förarutrymme mer ombonat och snyggt?

Vi utför flockning i 40 olika färger och 4 olika längder, det är inte några problem att flocka på i stort sätt alla hårda eller halvhårda ytor oavsett material. Läs mer under flockning.

 

 

Vad är flockning?


Flock är fiber från antingen polyamid eller polyester som appliceras på önskvärt material eller yta med hjälp av lim och elektricitet. Längd och tjocklek på fibrerna kan varieras beroende på användningsområde, vi har från 0.5 till 4mm. Vi använder ett mycket starkt 2-komponents epoxylim och nylon av bästa kvalitet (vanligast 3.3decitex vid 1mm) för att garantera våra kunder bästa möjliga finish och hållbarhet.

Flocken kan även fås i 40 olika färger. Det tillsammans med sin greppvänlighet gör flockning till mycket användbart inom vitt skilda områden. Trots att kineserna upptäckte denna teknik för flera hundra år sedan så är flockning ett ganska okänt begrepp för de flesta. Vårt mål är att ändra på detta och visa flockens förträfflighet på många områden.

Flock är dessutom slitstarkt, ljuddämpande, värmeresistent vatten avstötande m.m. och inom bil/båtindustrin är användandet av flock utbrett. Förutom att det blir riktigt snyggt och har en ombonad känsla

så har alla rallybilar detta pga att fibrerna absorberar solljuset och minimerar chanserna för solblänk. En av de största fördelarna är att man med lätthet kan laga eller forma om gamla spruckna paneler för att sedan lägga flocket ovanpå och få ett fint helhetsintryck. En karg och spartansk plåtinstrumentpanel blir med stor skillnad ombonad och tystare om den flockas.

Före och efter exempel

Man kan med fördel blanda och lägga in flera färger på olika detaljer för att matcha bilens inredningsdesign på ett snyggt sätt.

 

Kontakt

Dynotech AB

Täktvägen 6

904 40 Röbäck

Telefon: +46 702382255

Email: info@dynotech.se

Läs mer...

Information